Компанія Microsoft, яка володіє сервісом Skype, дозволила спецслужбам прослуховувати розмови й читати листування користувачів.

Так, відповідно до пункту 3 політики конфіденційності Skype, сервіс і його партнери можуть надавати особисті дані, вміст розмов і/або трафік даних користувачів у відповідь на законний запит органів судової влади або правоохоронної системи.

Крім того миттєві повідомлення, передані користувачем, будуть зберігатися протягом 30 днів, якщо інший термін не буде затребуваний представниками держорганів.

Зазначимо, з моменту створення, служба відеозв\'язку Skype була серйозним бар\'єром, що перешкоджає правоохоронним органам у проведенні стеження.

Використовуючи різні механізми шифрування протягом декількох років Skype залишався одним з небагатьох сервісів, перехоплення даних якого був практично неможливим. Однак навесні поточного року в мережі почали з\'являтися повідомлення про те, що корпорація Microsoft переробляє архітектуру Skype, зміни в якій дозволять правоохоронним органам "підключатися" до розмов користувачів служби.


Переглядів: 2719
Поширень: 0