Браузер уміє синхронізувати практично всі дані користувача: налаштування, закладки, паролі та розширення, а також історію пошукових запитів. Власник браузера може синхронізувати все або лише частину інформації ― скажімо, свої закладки. Тоді вони будуть доступні йому, наприклад, і вдома, і на роботі. Ці дані нікуди не зникнуть, навіть якщо зламається комп\'ютер. А на новому їх не потрібно буде налаштовувати знову. Для реалізації цієї можливості Яндекс використав сервери хмарного сховища Яндекс.Диск, синхронізація відбувається за захищеним протоколом HTTPS.

У новій версії програми є й інші зміни, завдяки яким робота в мережі стає зручнішою та безпечнішою. Так, браузер почав попереджати про сайти, які можуть бути пов\'язані з смс-шахрайством. Тепер зловмисникам буде важче виманити в людини номер телефону, наприклад, в обмін на гороскоп. Крім того, в програмі розширено можливості адресного рядка: користувачі можуть безпосередньо в ньому редагувати свій запит, не набираючи його ще раз. За статистикою Яндекса, приблизно в 30% випадків користувачі уточнюють свій запит саме так.

Для створення настрою в браузері з\'явилося тло для Табло. Користувачі можуть вибрати одне з пропонованих зображень або додати своє. Воно з\'являтиметься щоразу під час відкриття нової вкладки. Такий спосіб оформлення не відволікає користувача від роботи в мережі та водночас робить браузер індивідуальним.

Завантажити новий Яндекс.Браузер українською та російською мовами можна на browser.yandex.ua.


Переглядів: 3382
Поширень: 0