Інтернет, 18 червня 2013 року. Яндекс випустив мобільний браузер для iPad та смартфонів на базі Android. Завдяки особливостям інтерфейсу та вбудованого пошуку програми робота у мобільному інтернеті стала простою та зручною.

Новий браузер Яндекса враховує особливості мобільного інтернету та допомагає вирішувати завдання на ходу, спрощуючи оперативний пошук інформації. Для введення веб-адрес і пошукових запитів використовується єдиний рядок. А до улюблених і часто відвідуваних сайтів користувач може перейти одним дотиком — вони зібрані на Табло. Програма також спрощує пошук в інтернеті. На запити, які люди часто задають із мобільних пристроїв, Яндекс.Браузер дає готову відповідь — прогноз погоди, новини, зображення, розташування об\'єктів на карті. Так, набравши у розумному рядку [фото парижа] або [михайло грушевський вікіпедія], користувач одразу ж побачить фотографії міста або потрібну статтю — йому не доведеться переходити до них із результатів пошуку. Будь-які запити можна також задати голосом.

Під час розроблення інтерфейсу мобільного Яндекс.Браузера було враховано специфіку використання кожного пристрою. Наприклад, у браузері для смартфона пошуковий рядок знаходиться внизу екрана, де з ним зручніше працювати, тримаючи апарат в одній руці. А для планшетів, які користувачі часто використовують для вибору готелів, рецептів, товарів, зроблено новий пошуковий інтерфейс: у Яндекс.Браузері для iPad можна одночасно переглядати вже відкритий сайт і результати пошуку, що дозволяє швидко перемикатися між ними.

Завдяки режиму Турбо мобільний браузер Яндекса швидко завантажує сайти навіть при повільному з\'єднанні. Вміст сторінок, які відкриває користувач, стискається, зменшуючи обсяг передаваного трафіку. Це економить час, а у деяких випадках — гроші.

Мобільний Яндекс.Браузер доступний українською та російською мовами. Програму для Android-смартфонів версій 4.0 і вище можна завантажити у Google Play, для iPad (iOS 5 і вище) — в App Store. Версії для iPhone та Android-планшетів вийдуть вже цієї осені.

Скриншоти мобільного Яндекс.Браузера можна побачити в альбомі: http://fotki.yandex.ru/users/ya-ukraine-official/album/345145/

Прочитати додаткову інформацію про Яндекс.Браузер і частку мобільних браузерів в Україні: http://yadi.sk/d/uAZen_YR5vcem


Переглядів: 3199
Поширень: 0