Онлайн-тести на Яндексі можна проходити в будь-який зручний час, не виходячи з дому, українською та російською мовами. Завдання взято з офіційних варіантів ЗНО, підготованих Українським центром оцінювання якості освіти у 2010–2013 роках. На сервісі представлено всі предмети, з яких проводиться тестування.

Виконавши будь-який із варіантів, користувач отримує докладний звіт: скільки часу було витрачено, скільки завдань виконано правильно, у яких питаннях було допущено помилки. Також людина дізнається, скільки балів вона набрала б на офіційному тесті.

Крім того, на zno.yandex.ua є розділ "Мої учні", який допоможе вчителям організувати підготовку до ЗНО у своєму класі. Педагог може переглянути результати всіх учнів, проаналізувавши їхні помилки. Тренувальні тести можна давати як у вигляді домашніх завдань, так і просто на уроках у комп’ютерному класі.

ЗНО — цифри та факти

Щороку в червні майбутні студенти українських ВНЗ проходять зовнішнє незалежне оцінювання. У 2013 році тести ЗНО здали понад 316 тисяч осіб, з них майже 12 тисяч – у Вінницькій області.

Тести ЗНО можна проходити з 14 предметів: української мови і літератури, математики, історії України, біології, географії, всесвітньої історії, світової літератури, фізики, хімії, російської мови, а також англійської, французької, німецької та іспанської мов.

Найпопулярніші предмети ЗНО — українська мова і література (обов\'язковий), історія України та математика. Найрідше проходить тестування з іспанської мови: у 2013 році його здавало лише 205 осіб в усій країні.

Понад 80 % учнів виконують завдання ЗНО українською мовою. Близько 18 % — російською. Також тестування проводиться кримськотатарською, молдовською, польською та угорською мовами.

На сервісі zno.yandex.ua представлено 61 варіант ЗНО з усіх 14 предметів. Усі завдання було підготовано Українським центром оцінювання якості освіти для ЗНО 2010–2013.

ЗНО в пошукових запитах Яндекса

Щороку українські користувачі задають Яндексу майже 4 мільйони запитів про зовнішнє незалежне оцінювання, з них 36 тисяч – із Вінницької області. При цьому навіть у запитах російською переважає українська абревіатура "ЗНО". Підвищена цікавість до ЗНО спостерігається з січня до березня, коли школярі готуються до тестів. У березні, безпосередньо напередодні пробної сесії, люди задають майже втричі більше запитів, ніж, наприклад, у жовтні. Найчастіше ж користувачі цікавляться ЗНО у червні, коли проходить саме тестування.


Переглядів: 2507
Поширень: 0