Google незабаром почне випуск смартбука на платформі Google Chrome OS під власним брендом. Досвід продажу портативних пристроїв (правда, не зовсім вдалий) в Google вже є - згадаємо історію з продажами смартфонів Google Nexus One.

Але як би там не було, Google вирішила знову ризикнути в Hi-Tech індустрії і спочатку кине "пробну кулю", відправивши на ринок 60-70 тис. своїх пристроїв.

Збірку пристроїв на базі процесорів ARM буде здійснювати компанія Inventec.

HP і Acer почнуть продажі Google-смартбуков в грудні 2010 року. А ось ASUS вирішила поки з випуском смартбуков почекати і подивиться на реакцію ринку.

Через роздрібні мережі продаж цих пристроїв здійснюватися не буде. Швидше за все, смартбуки Google можна буде купити тільки через інтернет.

Нагадаємо, що смартбук - це невеликий ноутбук, призначений для виходу в Інтернет і роботи з офісними додатками. Ключова особливість девайса - наявність в стандартній комплектації зв\'язку 3G, як у смартфонів. По суті, смартбук - це смартфон, виконаний у більшому форм-факторі.

Смартбуки відрізняються компактними розмірами (діагональ екрану 5-10 дюймів, або 12,8-25,5 см), невеликою вагою, низьким енергоспоживанням і відносно невисокою вартістю. Даний термін був запропонований компанією Qualcomm, що випускає процесори архітектури ARM.

На відміну від терміна "нетбук", який був запропонований компанією Intel для невеликих ноутбуків, заснованих на процесорах своєї архітектури Intel x86, в смартбуках використовуються, як правило, процесори архітектури ARM або інші процесори, не сумісні з Intel-архітектурою.


Переглядів: 2428
Поширень: 0