Не завадить нова розробка і графічним дизайнерам, працівникам поліграфії і проектувальникам.

В інституті вже створено повнофункціональний прототип. Можливо, після низки удосконалень винахід надійде в продаж, повідомляє РБК daily.

Небанальна розробка називається BendDesk. Зовні нагадує щось середнє між піаніно і ткацьким верстатом. Поєднує в собі комп\'ютерний стіл, монітор, системний блок і контролери.

Німецькі розробники розраховують, що їхня робоча станція дозволить користувачеві управляти всім обсягом даних максимально інтуїтивним способом, оскільки практично вся поверхня BendDesk функціональна. Однак на неї можна, наприклад, поставити чашку кави, і з пристроєм не трапиться нічого поганого.

Клавіатура - віртуальна. Нижня, де зазвичай розташовуються контролери введення, і верхня половини, де розташований монітор пристрою, інтерактивні. Документи, графіки та інші елементи, що виникають на екрані, можна переміщати по всьому робочому простору, редагувати і змінювати будь-яким іншим способом.

Рухи користувача відстежуються камерами й інфрачервоними елементами. А зображення на поверхні BendDesk створюється вбудованими проекторами. Разом з тим комп\'ютер вміє відрізнити команди свого власника від сторонніх предметів, які зазвичай бовтаються на письмовому столі в офісі: ручок, папірців, чашок і т.п.
 


Переглядів: 2461
Поширень: 0