Хакеру, який зможе зламати Chrome, обіцяно 20 тисяч доларів.

Компанія Google випустила дев\'яту версію веб-браузера Google Chrome. Основними нововведеннями стали підтримка технології WebGL і функція Chrome Instant.

Технологія WebGL призначена для апаратного прискорення 3D-графіки, яка відображається у вікні браузера. За словами розробників, вона здатна відображати досить складну графіку і не вимагає установки додаткового програмного забезпечення. Для демонстрації нової технології створено спеціальний сайт.

Chrome Instant - те ж саме, що і "Живий пошук в Google", Google Instant. Раніше ця функція, яка дозволяє бачити результати пошуку до закінчення введення запиту, була додана до пошукового сервера Google. Тепер вона працює під час введення запиту в адресний рядок браузера.

Google також оголосила про відкриття магазину додатків Chrome Web Store для всіх американських користувачів. Потрапити до магазину можна за посиланням, розташованим у вікні нової вкладки. Додатки в Chrome Web Store створюються на базі веб-стандартів і призначені для роботи всередині браузера.

Chrome Web Store є частиною проекту з розробки "хмарної" операційної системи. Випустити перші нетбуки на її основі планувалося наприкінці 2010 року, однак після отримання безлічі негативних відгуків про пілотну версію системи в Google перенесли запуск на середину 2011-го.

Востаннє веб-браузер Chrome був оновлений на початку грудня, рівно 2 місяці тому (тоді вийшла восьма версія). За даними Net Applications, у січні 2011 року Google Chrome вперше подолав позначку в 10% ринку браузерів, завершивши місяць з показником 10,7% і посівши третє місце серед найбільш популярних браузерів. Першість за популярністю зберіг Internet Explorer з 56%. На другому місці Firefox з 22,8%.

Між тим, Google пообіцяла виплатити 20 тисяч доларів учаснику щорічного хакерського змагання Pwn2Own, який зможе зламати Google Chrome. Захід пройде наступного місяця у Ванкувері. У 2010-му Chrome став єдиним браузером, зламати який учасникам конкурсу не вдалося.


Переглядів: 2248
Поширень: 0