Компанія Apple Inc. працює над першою моделлю в новій лінійці недорогих апаратів iPhone. У компанії сподіваються, що це прискорить продаж "яблучних" смартфонів на тлі зростаючої конкуренції.

Як пише The Wall Street Journal, дехто в кінці року вже бачив прототип нового телефону, який продаватимуть разом з існуючою лінійкою апаратів від Apple. З чуток, розмір нового пристрою буде приблизно удвічі меншим за iPhone 4.

Поки що "iPhone для бідних" отримав кодову назву N97. Передбачається, що він буде коштувати, як мінімум, удвічі дешевше за основні моделі смартфонів. Це дозволить операторам стільникового зв\'язку субсидувати всю, або хоча б частково, роздрібну ціну, зайнявши місце в ціновому діапазоні постійних конкурентів iPhone.

Якщо зараз середня ціна iPhone становить 625 доларів за апарат, то його міні-версія буде коштувати всього 199 доларів, за умови, що клієнт підпише зі стільниковим оператором контракт на два роки.

Джерела в компанії стверджують, що новий iPhone є однією з пріоритетних розробок для директора Apple Стіва Джобса. І цілком можливо, що міні-iPhone побачить світ вже цього літа.

Сам Джобс, так само як і прес-секретар компанії Apple, від коментарів традиційно відмовилися.


Переглядів: 2217
Поширень: 0