Глава холдингу Mail.ru Group Дмитро Гришин заявив про доцільність об\'єднання своїх активів "Однокласники.ru" і "ВКонтакте" в одну соціальну мережу.

Заява була зроблена Гришиним в рамках першого дня інтернет-форуму "РІФ-2011". Цю інформацію також підтвердили в прес-службі Mail.ru Group.

"Об\'єднання було б доцільне, враховуючи конкуренцію, що посилюється між російськими мережами та міжнародними майданчиками", - заявив Гришин.

Проти ініціативи Гришина виступили гендиректор "ВКонтакте" Павло Дуров і його партнер В\'ячеслав Міріашвілі, що володіє, за неофіційними даними, 20 відсотками акцій "ВКонтакте". Вони висловили намір викупити частку Mail.ru Group, якій належить 32,5 відсотка акцій соціальної мережі. У свою чергу холдинг має намір збільшити свою частку "ВКонтакте" до 40 відсотків, реалізувавши наявний у нього опціон. Про це повідомило "джерело, близьке до холдингу".

"ВКонтакте" є популярною соціальною мережею в Росії, число зареєстрованих у ній акаунтів становить близько 100 мільйонів. "Однокласники" посідають друге місце з більш ніж 20 мільйонами учасників. Mail.ru Group володіє 100 відсотками акцій "Однокласників", а також власною соціальною мережею "Мій світ", інтегрованою в поштовий сервіс Mail.ru.


Переглядів: 2438
Поширень: 0