Група фахівців з Інтернет-безпеки провела в Сінгапурі зустріч, на якій обговорювалося запуск нової глобальної системи для захисту інформації в мережі від хакерів. Фахівці називають цю систему "променем світла", який зайнявся на тлі зростання кількості атак на різні інформаційні системи.
"Неважливо, в якій точці світу ви будете перебувати, ви зможете переконатися в достовірності кого-завгодно і чого-завгодно", - заявив один з інженерів проекту Ден Каменські.

Вчені розробляють спеціальну систему числових кодів, які дозволять захистити мережевий трафік від шкідливих програм, тобто перевіряти всю інформацію, що надходить на комп\'ютер з Інтернету і навпаки.

Програма розробляється вже рік і буде зберігатися в трьох центрах обробки даних, які будуть розташовані в Сінгапурі, Цюріху та Сан-Хосе. Ці центри в свою чергу будуть обладнані п\'ятьма рівнями матеріального, електронного та криптографічного захисту.

Останнім часом хакерам стало все простіше зламувати сайти і отримувати конфіденційну інформацію. Тільки за червень були зламані поштові скриньки Gmail, електронна база даних Citibank, комп\'ютерні системи корпорації Sony, ігровий сервіс всесвітнього виробника комп\'ютерних ігор Sega-Pass.

На думку експертів, це пов\'язано з тим, що коли Інтернет тільки зароджувався, увагу в першу чергу приділялася не безпеці даних користувачів або компаній, а отриманню важливої ​​інформації.


Переглядів: 2304
Поширень: 0