Компанія Microsoft у вівторок, 28 червня, запустила так званий "хмарний" сервіс Office 365.

Як повідомляється, Office 365 поєднує в собі веб-версії офісних додатків Word, Excel і PowerPoint (всі вони працюють в браузері), а також Exchange, SharePoint і Lync - комунікаційну платформу Microsoft.

"Хмарний" формат означає, що дані зберігаються в центрі обробки даних, а не на комп\'ютері, що забезпечить користувачам доступ до документів і даних з різних пристроїв з можливістю виходу в Інтернет.

Пакет додатків включає в себе програми Exchange Online для доступу до електронної пошти, контактів та календаря, Lync Online - для обміну миттєвими повідомленнями, а також проведення відеоконференцій і голосових дзвінків, Microsoft Office Professional Plus - для роботи з документами через комп\'ютер, мобільний пристрій або веб-браузер, SharePoint Online - для створення веб-сайтів та корпоративних мереж.

Пакет призначений для використання в компаніях - від малого бізнесу до великих підприємств. Ліцензії на Office 365 продаватимуть в 40 країнах.

Запуск сервісу в Україні планується в наступному році. Тестування Office 365 розпочнеться в нашій країні вже восени цього року. Локальні ціни на сервіс поки знаходяться в процесі затвердження.

Розробники онлайн-сервісу сподіваються, що він допоможе зменшити кількість піратських версій програмного забезпечення. За підрахунками фахівців компанії, піратський Microsoft Office використовують близько 500 млн клієнтів.

Слід зазначити, що Google з 2006 року пропонує схожий по функціоналу з Office 365 сервіс Google Apps. Організації можуть користуватися ним безкоштовно, якщо кількість користувачів не перевищує десяти.


Переглядів: 2377
Поширень: 0