Особиста неприязнь мешканця квартири №49 до сусідів у хрущовці по проспекту Космонавтів, 35 у Вінниці ввечері 21 березня могла закінчитися трагічно.

Свавілля чи розбій? Квартиру у якіій знаходилась 20-річна дівчина штурмували вінницькі козаки та самооборона

Молодий мешканець цього дому, покликавши на допомогу близько 10 осіб - бійців самооборони й козаків з козацького полку ім. Івана Богуна, які були озброєні муляжами автоматів Калашникова та УЗІ, що стріляють дрібнокаліберними кулями, а також із револьвером, намагались штурмувати сусідську квартиру. У хід пішов сльозогінний газ, який нападники пустили у квартиру через замочний пройом. У цей час в квартирі була лише одна 20-річна донька хазяйки квартири.

За словами господині квартири Лариси, влітку 2013 року у сусідської квартири з\'явився новий власник. «Я його не знаю. Періодично в квартиру приходив тільки молодий хлопець. Йому не подобалося, коли моя собака могла гавкнути на сходовій клітці. Загрози від хлопця на нашу адресу були і раніше», - розповідає 43 -річна вінничанка, мама дівчини, що опинилася в «облозі». Вона з чоловіком ненадовго відлучилася з дому, а повернулася після дзвінка доньки.

Як пояснює молода дівчина, спочатку у вхідні двері почали дзвонити, потім її почали вибивати, «довбали» чимось залізним, а потім «штурмовики» і зовсім вирішили труїти газом. «Мені сказали: «Ми знаємо, що ти сама, відкривай, а то вб\'ємо». - Двері були закриті на нижній замок. Вони його стали відкривати. І відкрили, але я встигла знову закрити. Потім пустили газ. Потім вони знову якось змогли відкрити замок, я знову закрила його. Дихати вже було важко. Помітила, що вже не можу закрити замок - щось вставили. Тоді мені довелося замкнути другі двері. Подзвонила мамі, в міліцію, і відкрила вікно, тому що в квартирі стояв дим», - пояснює обставини інциденту дівчина.

Оновлення:

Як повідомляє СЗГ УМВС України у Вінницькій області, на місці події працівники слідчо-оперативної групи міліції разом з представниками «Народної самооборони» затримали 7 чоловіків у камуфляжній формі, які гумовими кийками били по вхідних дверях заявниці. Усі затримані були доставлені у міський відділ міліції. Один з нападників виявився сусідом потерпілої.

Як з’ясувалося, причиною агресивної поведінки затриманих став побутовий конфлікт, який тривав більше року, між заявницею та її 32-річним сусідом. Чоловіка дратувала сусідська собака. Ввечері після розпиття спиртних напоїв з товаришами, заручившись їхньою підтримкою, чоловік вирішив черговий раз з’ясувати стосунки з жінкою. Оскільки двері йому ніхто не відчинив – товариші вирішили їх вибити.

За цим фактом слідчим відділом міліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді арешту до 6 місяців або обмеження волі до 2-х років.

В рамках проведення досудового слідства у квартирах нападників були проведені санкціоновані обшуки. У одного із учасників інциденту, 37-річного вінничанина, були вилучені пістолет Макарова «ІЖ-79» калібру 7,6 мм, револьвер «Вайпер», обріз гвинтівки та набої різного калібру, а у сусіда заявниці – макет автомата Калашнікова.

Вилучена зброя направлення на дослідження в НДЕКЦ при УМВС.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 8533
Поширень: 0