Перевіркою встановлено, що рішенням сесії Вінницької обласної ради № 705 від 24.12.2008 затверджено перелік об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області, що підлягають приватизації у 2009 році. У вказаному переліку зазначено літній будинок Вінницького обласного центру дитячого і юнацького туризму та екскурсій, загальною площею 43,8 кв.м., розташований у м. Вінниці зі способом приватизації - викуп приватним підприємством "Вінницяпроектгруп".

Згідно зі Статутом навчально-виховного закладу "Вінницький обласний центр дитячого і юнацького туризму та екскурсій", головною метою Центру є забезпечення надання дітям і юнацтву додаткової освіти, розвиток дитячого туризму, шкільного краєзнавства та екскурсій.

Статтею 53 Конституції України передбачено, що держава забезпечує доступність позашкільної освіти. У відповідності до ст.14 Закону України „Про освіту", місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування забезпечують розвиток мережі навчальних закладів та установ, організації системи освіти, зміцнення їх матеріальної бази, створюють належні умови за місцем проживання для виховання дітей та задоволення їх інтересів.

Частиною 5 статті 63 вищевказаного Закону, передбачено, що об\'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов’язані з навчальним та науковим процесом не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Прокуратурою області Вінницькій обласній раді на її рішення № 705 від 24.12.2008 у частині включення у перелік об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області, що підлягають приватизації у 2009 році літнього будинку Вінницького обласного центру дитячого і юнацького туризму та екскурсій, принесено протест.
 


Переглядів: 5476
Поширень: 0