На порядок денний було винесено понад 50 питань, які стосуються реалізації завдань, необхідних для стабільної життєдіяльності обласного центру. Зокрема, депутатський корпус міськради затвердив звіти щодо виконання міського бюджету та реалізації Програми соціально-економічного розвитку у першому півріччі, ухвалив рішення стосовно створення дошкільного навчального закладу №6 по вул. Іванова та підтримав проект рішення щодо першого етапу реформування медичної галузі Вінниці. Крім того, депутати прийняли рішення стосовно найменування набережної річки Південний Буг у Набережну «Рошен». Ще під час проведення робіт з реконструкції набережної та облаштування там фонтану, який стане окрасою обласного центру, в місті її вже охрестили «рошенівською». Офіційне відкриття набережної та запуск фонтану заплановані на початок вересня.

З першого вересня у Вінниці запрацює ще один дитячий садочок, який нещодавно було придбано за рахунок субвенцій з державного бюджету та передано до комунальної власності міста. Приміщення садочку № 6 знаходиться поблизу олійно-жирового комбінату за адресою вул. А.Іванова, 11. У дошкільному навчальному закладі є всі необхідні умови для організації якісного перебування маленьких вінничан: просторі групи, плавальний басейн, фізкультурний та музичний зали, службові кабінети та усі необхідні господарські приміщення. Як зазначив директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк, з початком осені у дошкільний навчальний заклад може бути прийнято понад 150 діток, оскільки він розрахований на вісім груп: шість груп для дітей дошкільного віку та дві – раннього.

Також депутати міської ради прийняли рішення про затвердження програми «Реформування системи охорони здоров’я м. Вінниці на 2011-2012 рр. І етап». Програма передбачає здійснення ряду заходів, які дозволять підвищити якість та доступність медичних послуг та поліпшити ефективність державного фінансування медичної галузі. Зокрема, на першому етапі Програми буде проведено реформування первинного рівня надання медичної допомоги. Таким чином, незабаром у Вінниці буде створено сім самостійних центрів первинної медичної допомоги шляхом відділення їх від існуючих лікарень та об’єднання із самостійними поліклініками. Також під час реформи буде впроваджено електронну медичну картку пацієнта, яка дозволить узагальнити дані про стан здоров’я городян (хвороби, результати досліджень та аналізів тощо). А лікарі-терапевти та лікарі-педіатри після необхідної кваліфікації мають стати високоякісними лікарями загальної практики сімейної медицини (сьогодні у Вінниці із потребою в 245 сімейних дільниць працює лише 41 лікар загальної сімейної медицини).

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що на сьогоднішній день питання стосовно скорочення працівників, а саме лікарів та медперсоналу не стоїть. «На сьогоднішній день система охорони здоров’я побудована таким чином, що, на жаль, вона не здатна забезпечити якісне лікування. Тому і настав час реформування цієї системи, - говорить керманич Вінниці. - Ми повинні усвідомити те, що лікарі загальної практики сімейної медицини мають бути висококваліфікованими фахівцями. А для того, аби перекваліфікувати існуючих лікарів на лікарів сімейної медицини, потрібні час та досвід. Саме тому ми посилили нашу співпрацю із міжнародними інституціями. Зокрема, із Міністерством закордонних справ Ізраїлю. Медицина Ізраїлю сьогодні є однією з найкращих у світі, при тому, що реформування цієї галузі вони розпочали з 1995 року. Слід також зазначити, що із початком реформування медичної галузі у Вінниці ні лікарів, ні медсестер ніхто звільняти не збирається. Ми хочемо їх усіх зберегти, для нас це є принциповою позицією. Але під час проведення першого етапу реформи, можливо, потрібно буде робити оптимізацію в управлінському складі».

В ході засідання депутати вирішили перенести на наступну сесію розгляд проекту рішення про скасування районного поділу у Вінниці. Як зазначив очільник міста Володимир Гройсман, на сьогоднішній день багато городян ще знаходяться у відпустках, а отже, можливо, і не знають про те, що підготовлено таке рішення. Тому спершу його буде розміщено у мережі Інтернет для обговорення. Окрім того, у зв’язку із цим рішенням до наступного сесійного засідання мають бути підготовлені зміни до Статуту територіальної громади міста Вінниці. Варто додати, що на практиці, в результаті проведення адміністративно-територіальної реформи та ліквідації районного поділу, городяни не відчують ніяких незручностей, адже у кожному мікрорайоні, як і на сьогоднішній день, будуть розміщенні представництва необхідних установ, служб та організацій.


Переглядів: 4765
Поширень: 0