У Вінницькій міській раді майже вдвічі зменшено перелік документів, які необхідно подати для оформлення земельної ділянкиПочинаючи з другої половини серпня, вінничани, які оформляють право землекористування, подають зменшений пакет документів. В переважній більшості обов\'язковими залишились копія правовстановлюючих документів на будинковолодіння (договір купівлі-продажу, міни, дарування, свідоцтво про право на спадщину, свідоцтво на будівлю, рішення суду); копія технічного паспорту на будинковолодіння; ксерокопія паспорту громадянина України; ксерокопія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру; рішення міської ради.

Для створення чіткої та простої системи оформлення дозвільних документів та спрощення самих процедур у Вінниці було зроблено ряд системних кроків. Спочатку у 2008 році був створений Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс». Для того, аби його працівники якісно обслуговували вінничан, було розроблено чіткі алгоритми, які дозволили визначити терміни оформлення документів і їх рух по необхідних інстанціях. Створення таких алгоритмів для роботи «Прозорого офісу» стало необхідністю, адже до цього подані людьми документи рухались кабінетами досить хаотично, що забирало багато часу.

Вдосконалення роботи «Прозорого офісу» проводиться і сьогодні. Враховуючи те, що подібного досвіду в Україні немає, усі вінницькі нововведення відпрацьовуються і відшліфовуються з урахуванням здобутого досвіду і часу.

На сьогоднішній день увага сконцентрована на двох взаємопов\'язаних процесах. З одного боку - це скорочення переліку дозвільних процедур, які надаються виконавчими органами міської ради, з іншого боку - це зменшення переліку документів, які потрібно надавати для оформлення тих чи інших офіційних паперів.

Те, що потрібно надавати менше документів для оформлення права на землю, вінничани зрозуміли ще у другій половині серпня. У переліку документів вже немає кадастрового плану земельної ділянки та протоколу погодження меж земельної ділянки, які розробляє проектна організація; схеми розміщення земельної ділянки М 1: 2000 з нанесеними обмеженнями управління містобудування і архітектури; висновку управління містобудування і архітектури про наявні обмеження на використання земельної ділянки. Не вимагаються матеріали, які є в розпорядженні міської ради, або ті, які входять до складу технічної документації.

«Ми сьогодні переглядаємо перелік всіх адміністративних послуг, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. - Ми ретельно дивимось: які процедури потрібні, які ні, відповідно до законодавства. Якщо ми раніше надавали послуги, але зараз вони вже не потрібні через спрощення алгоритмів дозвільних процедур, то, відповідно, нам не потрібно їх надавати. Стосовно спрощення самих процедур оформлення документів, то ми почали з земельних питань. Наступними будуть документи, що пов\'язані з архітектурою».


Переглядів: 4170
Поширень: 0