У ній взяли участь заступник голови ОДА Володимир Борецький, перший заступник голови обласної ради Ігор Кревський та перші особи податкової служби.

Як зауважив перший заступник голови ДПА у області Володимир Левчук, питання, які сьогодні хвилюють представників бізнесових структур, є дійсно важливими. Прагнення підприємців податківцям цілком зрозумілі: мінімум перевірок і податків. Натомість, позиція керівництва податкової служби у цьому питанні однозначна: діяльність контролюючих органів, і в тому числі, податкової служби, має здійснюватися за принципом: контроль вищої якості – задля більших надходжень.

Найпершим кроком з боку податківців стала відмова від фактичних перевірок певної категорії платників. Якщо з початку поточного року проведено 1081 фактичну перевірку, то за аналогічний період минулого року їх було майже 2250. Період, у якому почала діяти така відмова, показав, що поряд із тими, хто дійсно оцінив такий крок податкової служби, знайшлися і ті, хто значно зменшив відрахування до бюджету. Приміром, якщо платники єдиного податку збільшили суму сплаченого податку з доходів найманих працівників майже на 2 млн. грн. (при тому, що кількість платників єдиного податку зменшилася майже на 5 тис. осіб), то платники, які сплачують фіксований податок, суттєво зменшили суму сплаченого податку з доходів найманих працівників з 817 тис. грн. за 8-м місяців минулого року до 211,9 тис. грн. цього року. В середньому за 1-го найманого працівника в минулому році перераховано до бюджету 870 грн. податку, а за аналогічний період нинішнього року лише 340 грн.

Хоча у своїй діяльності податківці роблять ставки на аналітичну роботу, зовсім без перевірок не обійтися. На адресу податкової приходять скарги, для з’ясування всіх обставин проведення перевірок є необхідним. Обов’язковими такі заходи є і при припиненні підприємницької діяльності суб’єктами господарювання, а також в рамках відкритих кримінальних справ за вимогою правоохоронних органів.

Присутні на зібранні зійшлися у тому, що головне завдання влади – остаточно установити взаємозв\'язок між практикою і законодавством для утвердження сприятливого клімату для ведення бізнесу в області.

Відділ МРР та ЗГ ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3115
Поширень: 0