Не податкова, а ПОДАТКОВУ перевірили і знайшли порушенняЗа дев\'ять місяців роботи податкової відділ внутрішньої безпеки при ДПС у Вінницькій області УВБ ДПА притягнув до адмінвідповідальності 51 працівника. З них двох звільнено з органів державної податкової служби. З початку року відділ внутрішньої безпеки провів 92 службових перевірки.

Всього завдяки перевіркам відділу внутрішньої безпеки до бюджету донараховано коштів на суму понад 21 мільйон гривень. Попереджено незаконних виплат ПДВ на майже 6 мільйонів гривень. А до бюджету стягнуто майже 400 тисяч гривень.

Також цього року тільки п\'ять кримінальних справ завдали збитків державному бюджету на суму 65 мільйонів гривень. В той час як того року було відкрито 11 кримінальних справ, які “назбиткували” два мільйони гривень. З цих одинадцяти справ — лише з корупційними проявам того року було шість.

А з початку цього року проти податківців відповідні Не податкова, а ПОДАТКОВУ перевірили і знайшли порушенняоргани порушили п\'ять кримінальних справ із такими злочинами: три за “зловживання владою або службовим становищем”; за “службове підроблення”; “службова недбалість”.

Якщо осіб визнають винними, то поновитись на будь-якій державній службі колишні службовці не зможуть. За словами начальника відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Вінницькій області УВБ ДПА України В\'ячеслава Тишківського, це пляма на все життя.

- Побороти одним законом корупцію ми не зможемо, але це дасть у значній мірі людям розуміння, що можна робити, а що ні, - зазначив В\'ячеслав Тишківський. - Раніше, за законом, який діяв до початку цього року “за корупційні дії”, накладався лише адміністративний штраф на людину. А сьогодні, особа, яка працювала на державній службі і суд визнав її винною, то вона не зможе поновитись на ній.

Скаржились на дії податківців вінничани всього 33 рази. Це були заяви, скарги, повідомлення. І у 15 випадках дійсно співробітники податкової діяли неправомірно повністю чи частково.

Щодо порушень і неправомірних дій податкової можна дзвонити за такими номерами довіри: 66-02-05, 0-800-501-007 (безкоштовний).


Переглядів: 6535
Поширень: 0