Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію обласної Ради з питань євроінтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку. Очолює яку депутат і голова Вінницького осередку МГО «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов.

- Для Вінницької області це можливість безпосередньо співпрацювати з окремими європейськими регіонами, - розповідає Олексій Гаврилов. - Напрямків роботи дуже багато і у багатьох галузях. Але для нас це перш за все — спрощення системи співпраці. Бо, коли відбувається співпраця між державами, то на це витрачається багато часу і законодавча база потребує підготовки.

Перш за все Вінниччина, за словами Олексія Гаврилова, зацікавлена у інвестиціях у сільське господарство та отримання грантів різноманітних напрямків, які розвивали б наш регіон.

Наразі до складу АЄР входять 270 регіон з 34 країн, а також 16 міжнародних організації. Від України - це шість областей-регіонів: Донецька, Львівська, Кіровоградська, Херсонська, Одеська, Київська.

Довідка:

Асамблеї європейських регіонів (АЄР) створена у 1985 році. Керівний орган Генеральний секретаріат АЄР знаходиться у Страсбурзі (Франція). Детальніше читайте на сайті асамблеї


Переглядів: 3803
Поширень: 0