На переконання голови комісії з проведення реорганізації ДПА у Вінницькій області Ірини Зленко, представники влади та громадських організацій повинні разом створювати належні умови для розвитку бізнесу в області. За її словами, для встановлення оптимально-вірного шляху розуміння законодавчої бази податківці повинні бути в одній команді із суб’єктами господарювання краю.

Серед пріоритетних напрямків роботи служби з підприємництвом є налагодження тісної співпраці з громадськими організаціями краю, які представляють інтереси бізнесу, зокрема, із територіальним відділенням АППУ.

На нещодавньому зібранні об’єднання, Голова ради Валерій Нікітюк розповів про основні підсумки роботи організації за період діяльності на території області. За його словами, підприємці – члени АППУ мають чимало переваг, але скористатися ними вони можуть лише за умови добросовісної сплати податків. Відтак, член Асоціації може впливати на процеси, які відбуваються в економіці держави.

Податківці, присутні на зібранні, розповіли про плани діяльності податкової служби. А це, насамперед, – розширення спектру надання послуг та покращення якості обслуговування платників податків. Втілення цих заходів будуть ефективними лише за умови активної позиції платників. Тож податківці запропонували представникам підприємництва задіювати у своїй діяльності сучасні технології, зокрема, засоби електронного зв’язку. Так, приміром, представники бізнесу області мають можливість за допомогою електронної пошти, через Інтернет надсилати свої пропозиції для подальшого направлення до органів законодавчої ініціативи. Також для забезпечення зворотного зв\'язку з підприємцями та своєчасного реагування на проблемні питання надзвичайно ефективним є анкетування. Результати подібних опитувань обов’язково враховуються у роботі, як податківців, так і працівників асоціації.

Податківці також запропонували суб’єктам господарювання, які входять до ТВ АПП, створювати робочі комісії для напрацювання пропозицій та систематизації спільних для кожної галузі проблем і спірних питань.

Зокрема, відтепер керівництво АППУ у області входитиме до громадської ради при ДПА у області, зможе не лише брати участь у її засіданнях, а й дізнаватись про нові аспекти у діяльності податкової служби області.


Переглядів: 3407
Поширень: 0