6 січня відбулась позачергова 17 сесія міської ради 6 скликання. Депутати розглянули і затвердили 6 питань. Серед них - міський бюджет на 2012 рік, Програма економічного і соціального розвитку та нова Програма соціального захисту окремих категорій громадян м.Вінниці на 2012-2020 роки.

Бюджет міста на 2012 рік депутати ухвалили зі змінами, які пов\'язані із перерозподілом коштів субвенцій з державного бюджету. Також, відповідно до цих змін, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів в галузі «Охорона здоров\'я», були внесені зміни до Програми «Здоров\'я вінничан на 2008-2012 роки».

Окремим рішенням депутати внесли зміни до бюджету, які викликані кредиторською заборгованістю. Вона виникла наприкінці минулого року через те, що Державне казначейство не провело платіжні документи міської ради на суму майже 28 мільйонів гривень. Відповідно до цього зміни були внесені й у проект Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2012 рік.

Разом з тим під час сесії міської ради міський голова Володимир Гройсман повідомив про те, що не зважаючи на прийнятий бюджет, є питання, вирішення яких ще до кінця не визначено. Наприклад, фінансування створення на території міста трьох центрів адміністративних послуг «Прозорий офіс». «Поки що в бюджеті держави ці кошти не передбачені, хоча є відповідне доручення Президента України, - говорить мер Вінниці Володимир Гройсман. - Перелік робіт та їх вартість ми передали в Міністерство економіки, вони погоджені з необхідними інстанціями, але поки що ми не маємо інформації щодо розподілу коштів. Тому ми не знаємо, коли ми розпочнемо роботи і коли завершимо. В цьому випадку від нас це не залежить».

Окрім цього, ймовірніше, що цьогоріч не будуть фінансуватись з державного бюджету ті проекти, які передбачені в угоді між Кабінетом Міністрів України, Вінницькою облдержадміністрацією і Вінницькою міською радою, серед яких і будівництво трамвайної колії від вулиці Келецька до Барського шосе. Але є сподівання, що ситуація зміниться у зв\'язку із тим, що Президент України розпорядився збільшити фінансування регіональних програм.

«Ми затвердили бюджет міста у розмірі 1 мільярд 216 мільйонів гривень, але ми розуміємо, що переважна більшість цих коштів направлена на виконання делегованих нам повноважень. Сьогодні цей бюджет має соціальний характер, який передбачає виконання захищених статей. Якби рівень капітальних видатків, видатків розвитку був більшим, ми б могли реалізувати більше проектів за рахунок бюджет розвитку, - розповідає Володимир Гройсман. - Разом з тим, ми прийняли збалансований бюджет. Кошти розподілені на всі напрямки, передбачені Концепцією «Вінниця 2020».


Переглядів: 4873
Поширень: 0