Основне питання порядку денного стосувалось організації роботи котелень міста та забезпечення належних показників тепла у помешканнях вінничан під час значного зниження температури зовнішнього повітря, яке, за прогнозами синоптиків, триватиме до кінця поточного тижня.

Як повідомив директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василь Броварник, протягом цьогорічного опалювального сезону сталось найменше поривів на тепломережах за останні п\'ять років. «Щороку у Вінниці спостерігається тенденція щодо зменшення поривів трубопроводів, - говорить Василь Броварник. - Кількість аварій на тепломережах в 2011році в порівнянні з 2007 роком зменшилась на 29%. Минулого року було зафіксовано 210 поривів на тепломережах, тоді як п\'ять років тому кількість поривів сягала майже 300».

Позитивна тенденція у місті з\'явилась п\'ять років тому, коли до питання створення якісної теплоенергетики міста почали підходити системно. Першим кроком стало об\'єднання 80% котелень міста в одне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго». Ця реформа, яка супроводжувалась в тому числі і конфліктами з боку зацікавлених осіб, дала можливість сформувати єдину мережу, яка постійно вдосконалюється і змінюється. Таким чином виводяться з експлуатації малоефективні котельні, а їх споживачі під\'єднуються до більш потужних, на найбільш проблемних ділянках замінюються теплотраси, ремонтуються та модернізуються котельні. Крім цього, минулого року міська влада підписала меморандум про співпрацю із Швейцарією про модернізацію теплоенергетичної системи двох мікрорайонів міста.

Досить великий об\'єм робіт було проведено у минулому році: на 55 котельнях та ТЕЦ проведено капітальний ремонт, проведено гідропневматичну промивку 96 систем опалення та ремонт понад 2 тисяч елеваторних вузлів. Крім того, проведено капітальний ремонт тепломереж загальною протяжністю майже 4 км, та капітальний ремонт 6 центральних теплових пунктів.

Під час наради Володимир Кістіон зазначив, що на сьогоднішній день підприємства теплопостачання працюють у звичайному режимі, навіть під час низьких температур у оселях вінничан забезпечуються відповідні температурні показники. «Крім того, постійно здійснюється зв\'язок із мешканцями за допомогою відділу «Цілодобова варта» щодо дотримання необхідних параметрів теплової енергії, - зазначив перший заступник міського голови. - В цілому опалювальний сезон у обласному центрі проходить стабільно, втім керівники теплопостачальних організацій повинні вжити усіх необхідних заходів, аби під час сильних морозів вінничани не відчували дискомфорту у власних домівках».

 



Переглядів: 3909
Поширень: 0