— Ходять так звані “толкачі”, “пробивали”, “лобісти”, — каже депутат. — Вони не працюють в управліннях, не зареєстровані в ДПА, але беруться вирішувати питання, до того ж працюють не завжди якісно. Пропоную створити комісію, яка б акредитувала цих людей. Тоді люди не казатимуть, що у вас бардак.
Такий жартівливий підхід до справи оцінив міський голова. Водночас гостроту питання визнав:
— Поки є проблеми, доти будуть і посередники, — зазначив Володимир Гройсман. — Саме тому ми вирішили на першому поверсі створити єдиний дозвільний офіс: прозорий, без стін і перестінків. Тут будуть усі чиновники, які мають відношення до дозвільних документів.
А поки створюватиметься ця прозора атмосфера для роботи, питання співпраці посередників та управлінців проконтролюють у мерії. А там де потрібно, мер пообіцяв навіть дотиснути:
— Нехай я тільки почую, що людина, яка працює в міськраді, створює перепони. Це буде його останній день роботи в органах місцевого самоуправління.
Скаржитися на недбайливих чиновників та свої проблеми вінничани можуть у звичному режимі: на “гарячу лінію”, під час особистих прийомів та на сайті міськради.
...А МЕР НАПИСАВ
ЗАЯВУ В МІЛІЦІЮ
Так відреагував Володимир Гройсман на скаргу підприємців про спроби здирництва на новому Муніципальному ринку. Він пообіцяв, що на таких людях “захлопнуться кайдани”. А також повідомив, що по Муніципальному створена наглядова рада.
— Ми відрегулюємо умови, щоб підприємці нормально працювали, — сказав мер.
Можливо, невдовзі Муніципальний розширюватиметься. Сьогодні розглядається можливість розміщення там продуктового відділення ринку.

Ірина ЖУК


Переглядів: 3127
Поширень: 0