Петро Порошенко сказав, що проект відповідного закону запропонує у Верховній Раді до другого читання, а впровадження електронних закупівель Міністерство економічного розвитку і торгівлі почне з себе.

Перше, з чого ми почали - система електронних торгів. В якості пілотного проекту ми продемонструємо це на собі - пілотні електронні закупівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Ми також домовилися про те, що один з регіонів, я не виключаю, що це буде Дніпропетровськ - на рівні області, і муніципальна позиція - думаю, що більше до цього готова Вінниця, продемонструє, що наша пропозиція ефективна", - зазначив Порошенко, якого цитує прес-служба міністерства.

Міністр зазначив, що процедура закупівель повинна бути доступною і відкритою. "Якщо це стосується цін, наприклад, на бензин, то в цьому мають право брати участь всі - це біржові торги, так робиться в усьому світі і не треба ніяких 45-денних тендерних процедур. Вільний доступ, вільна інформація, вільна і відкрита процедура перемоги, дуже швидка й ефективна процедура. Якщо набувається в аграрний фонд зерно - вільний доступ, вільна система документації, вільні, відкриті торги, швидкі розрахунки", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що закупівлі, що здійснюються державними підприємствами, також повинні бути доступними і відкритими.

"Те, що є зараз, мене не задовольняє. Закупівлі державних підприємств, які закриті від громадськості - це корупція. При Мінекономрозвитку ми створимо не тільки робочу, а й громадську раду прозорості та відкритості процедури закупівель", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі.

Він додав, що міністерство запропонує до другого читання у Верховній Раді для затвердження проект закону про систему електронних торгів, які дозволять зробити абсолютно прозорими позиції закупівель.
 



Переглядів: 5509
Поширень: 0