21 травня міський голова Володимир Гройсман та вуйт гміни Коморніки Ян Брода підписали угоду про співробітництво та партнерство, яка стала логічним продовженням декларації про співпрацю між закладами освіти міста Вінниця та гміни Коморніки.

Дружні відносини між гміною Коморніки та подільською столицею розпочались ще у січні 2010 року. Тоді до загальноосвітньої школи №12 надійшов лист з пропозицією про співпрацю із гімназією ім.Едварда Рачинського (м. Коморніки, Познаньська агломерація), а також запрошення на участь делегації школи в ІІІ Європейській Зустрічі Молоді.

Пізніше було досягнуто домовленості щодо розширення рамок співпраці: крім 12-ї школи приєднались і школи №3 та 26. На умовах партнерства здійснювався обмін молоддю та залучення української делегації до участі у ІІІ Європейській Зустрічі Молоді, організація у місті Познань літніх шкіл для учнів із вивченням польської мови, а також допомога у забезпеченні підручниками та навчальними посібниками класів з вивченням польської мови у 12-й школі.

Цьогоріч представники гміни приїхали до Вінниці на святкування Дня Європи. Після трьох днів перебування у місті, під час яких делегація Коморніків ознайомилась із історичними та архітектурними цінностями обласного центру, вони відвідали і Вінницьку мерію. Під час зустрічі із міським головою Володимиром Гройсманом відбулось підписання угоди про співпрацю між містом Вінницею та гміною Коморники.

Вуйт гміни Коморніки Ян Брода під час зустрічі повідомив, що отримав дуже приємне враження від міста. «Це дуже гарне та чисте місто, а люди у ньому усміхнені та привітні, - поділився враженнями пан Брода. - Я дуже вдячний за запрошення до Вінниці, за можливість відсвяткувати День Європи разом із вінничанами та ознайомитись із життям міста із середини».

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що Вінниця вітає співпрацю із містами, не залежно від того, які міста за розмірами та кількістю населення. «Ми вітаємо співпрацію із містами та готові її розвивати, - говорить очільник Вінниці. - Ми відчуваємо підтримку з вашого боку, адже в нас є вже дуже багато друзів, які за нами спостерігають та вболівають за наше місто. Зі свого боку ми готові і надалі співпрацювати, підтримувати дружні стосунки та розвивати їх».

Для довідки:

Гміна Коморніки (пол. Gmina Komorniki) - Великопольське Воєводство, територіально входить до складу Познанської агломерації. Населення близько 20 тис. чоловік. Самоврядна одиниця, очолює вуйт Ян Юзеф Брода з 2006 року. У 2011 році гміна Коморнікі у всепольському рейтингу Розвитку Територіальних Самоврядних одиниць посіла 9 місце. Рейтинг проводиться за 16 показниками та 3 основними напрямками функціонування: господарський, громадський, охорона середовища. Факт входження в 10-ку найкращих гмін говорить про послідовну реалізацію політики виваженого розвитку, привабливу для потенційних інвесторів та жителів.
 



Переглядів: 3803
Поширень: 0