Микола Джига зазначив, що відповідно до Закону України “Про внесення зміни до статті 5 Закону України “Про психіатричну допомогу” передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом І-ІІ групи внаслідок психічного розладу з 10 відсотків прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати. Тобто розмір допомоги на даний час становить 1102 грн. Закон набув чинності 17 червня 2012 року. На сьогодні Вінниччина одна з перших областей, яка цей перерахунок виконала в повному обсязі. З Державного бюджету на зазначені виплати додатково виділено 6892,10 тис. грн.

Вінниччина найактивніше здійснює роботу по безкоштовному забезпеченні інвалідів колісними кріслами. Так, станом на 1 липня 2012 року в органах соціального захисту для забезпечення інвалідними візками перебувало на обліку 1510 інвалідів. В даний час забезпечено візками 415 інвалідів, а до 1 вересня планується завершити цю роботу.

На високому рівні в області налагоджена діяльність щодо вдосконалення роботи соціальних служб. Так, для своєчасного виявлення проблем у сім’ях, особливо з дітьми та інвалідами додатково на Вінниччині у сільській місцевості працюватиме 380 соціальних працівників. Наразі ж вже працює 354 особи.

«Всі разом ми маємо активно працювати над результативною реалізацією соціальних ініціатив Президента в області. Лише тоді коли кожна людина відчує увагу зі сторони держави ми з впевненістю зможемо сказати, що працювали плідно та результативно» - відзначив Микола Джига.



Переглядів: 3302
Поширень: 0