У новому 2012-2013 навчальному році у вінницьких школах навчатиметься майже 33 тисячі дітей. Понад 3620 дітей вперше сядуть за парти. Цьогоріч першачків буде знову більше ніж у попередньому році. Тому мережа перших класів у місті збільшиться на один клас.

У загальноосвітній школі №3 у новому начальному році здобуватиме освіту майже 650 дітей. Щоб навчально-виховний процес проходив у комфортних умовах, батьки і вчителі доклали максимум зусиль. Окрім того, що зроблено косметичний ремонт в усіх класах, у школі відремонтовано 900 м2 підлоги, замінено 24 вікна та троє дверей, відремонтовано їдальню, спортивний і актовий зали. Побільшало в школі і оргтехніки – у класи придбали 30 нових парт, три комп’ютери, вісім телевізорів та чотири принтери. Про свій підхід до підготовки до навчального року міському голові Володимиру Гройсману розповіла директор школи Надія Лепко. Вона зауважила, що третя школа вміє не тільки ремонтувати приміщення, а й берегти все те, що зроблено. «Ми все робимо спільно: вчителі, учні і батьки. У такому випадку всі учасники навчального процесу набагато дбайливіше ставляться до шкільного приладдя», - говорить Надія Лепко.

З 15 по 22 серпня цього року в місті працює комісія з перевірки готовності навчально-виховних закладів до роботи у новому 2012-2013 навчальному році та в осінньо-зимовий період, до складу якої входять працівники різних контролюючих служб. За попередніми даними керівники навчальних закладів якісно підготували школи до нового навчального року – у закладах виконувались як капітальні, так і поточні ремонтні роботи, які були необхідними для ефективного функціонування закладів, в першу чергу – це ремонти систем життєзабезпечення, покрівель, підлоги.

Під час підготовки до роботи в новому навчальному році особлива увага приділялась заходам, які б забезпечували ефективне використання енергоносіїв, це в першу чергу заміна звичайних віконних блоків на сучасні пластикові, встановлення енергозберігаючих світильників та ламп.

Тривала робота й у дитячих садках Вінниці. Загалом дошкільні навчальні заклади міста відвідує понад 14 тисяч дітей, і з кожним роком кількість дошкільнят у місті зростає. Водночас – черга у ДНЗ зменшується. На сьогоднішній день вона становить 397 дітей. Міська влада планує до кінця цього року відкрити два нових садки: на вул. Червоноармійській ДНЗ№5 та в мікрорайоні «Поділля» ДНЗ№7. Ці два садки допоможуть майже повністю ліквідувати чергу. «Коли я прийшов працювати на посаду міського голови в дитячі садки ходили близько дев’яти тисяч дітей, і черга була величезна, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. – Тепер дошкільні заклади відвідує більше14 тисяч маленьких вінничан і з кожним роком їх кількість збільшується. Тому ми приділяємо значну увагу саме питанню дошкільної освіти. І відкриття цього року двох нових садків цьому підтвердження. На майбутнє нам потрібно заручитись державною підтримкою, створювати нові дошкільні навчальні заклади, а також ми готуємо проектні пропозиції, щоб у наступному році за підтримки держави розпочати будівництво нової школи. У нас сьогодні є два райони, де вони необхідні, – це мікрорайони «П’ятничани» і «Поділля». Тут школи вже запроектовані, але самотужки місто не зможе реалізувати такі масштабні проекти».

Цьогоріч, як і в минулому році, в липні була призупинена робота дитячих садків. В чергових ДНЗ перебувало близько 1000 дітей з 1887, які були записані після опитування. Втім, порівняно із минулим роком чисельність дітей, що відвідували чергові ДНЗ, збільшилась більше ніж у два рази, а перебування у них більше було схожим на табірну зміну, адже колективи цих садків докладали максимум зусиль, щоб урізноманітнити дозвілля малечі, і формували досить насичені і цікаві програми перебування дітей.

Поки малеча відпочивала або відвідувала чергові дитсадки, в усіх ДНЗ міста тривали заплановані ремонті роботи. Наприклад, у ДНЗ №37 «Казочка» відремонтовано фасад приміщення, встановлено 31 пластикове вікно, в приміщенні садку відновлено роздягальні двох груп та ряд інших робіт.

Плідним був липень і в ДНЗ №23 «Берізка». Тут перебуває на вихованні більш ніж 600 дітей. Влітку в садку відремонтовано – 368 м2 підлоги, чотири вбиральні, замінено 11 вікон та 8 дверей, придбано 25 дитячих столів, 27 стільців, 40 шаф, 18 комплектів меблів для дитячих куточків. А ігрові майданчики поповнили чотирма альтанками.



Переглядів: 10337
Поширень: 0