Депутати візьмуться за любителів хильнути, та ще й у людних місцях. Новий законопроект уже чекає на розгляд. Головне завдання - заборонити продаж алкоголю з восьмої вечора і до одинадцятої ранку. А ще - не давати пити на людях. Запровадити таке хочуть по всій Україні.

Колишня аптека, а тепер "наливайка" від самого ранку приймає клієнтів. Микола й досі ходить сюди по ліки, щоправда специфічні. Поправити здоров\'я допомагає сто грамів горілки, йдеться у сюжеті ТСН.

Народні депутати вирішили з такими, як вони, треба щось робити. Нація спивається.

Автор законопроекту Руслан Зозуля розповідає: "Основна позиція, що алкоголь буде заборонено до продажу в нічний час з 8 вечора до 11 ранку. Друга позиція - буде заборонено вживати алкогольні напої в парках, скверах, під\'їздах".

А ще з\'являтися на людях напідпитку. Заборонять приймати на груди з колегами на робочому місці, за це влетить особливо керівництву. Порушників штрафуватимуть, почнуть зі ста гривень, а далі як рука ляже.

Такі заборони вже намагалися впровадити на Івано-Франківщині, Тернопільщині, Дніпропетровщині, Вінниччині та ще в кількох областях. Проте в жодному з регіонів сухий закон не прижився. У Вінниці навіть до суду дійшло. Найбільше хвилювалися підприємці.

"Якщо маленький магазинчик, то це ключова позиція, це складова прибутку за рахунок продажу алкоголю. Якщо зробити заборону на торгівлі алкоголю, то цей магазин просто не зможе існувати", - пояснює голова спілки підприємців Олександр Печалін.

Поки справа була в суді, вінничани організували нічну варту за алкоголем. Чергували біля магазинів. Своє право вільно пити і продавати оковиту вони відстояли. Психологи погоджуються, заборона нічого не змінить, а культуру споживання алкоголю треба виховувати з дитинства.



Переглядів: 3935
Поширень: 0