Комісія на чолі з головою Олександром Яремчуком розглянула 7 проектів рішень щодо сфери надрокористування, в тому числі проекти про погодження спеціального дозволу на користування надрами з метою промислової розробки корисних копалин.

Крім того, постійна комісія розглянула Програму розвитку рибного господарства у Вінницькій області на 2012-2016 роки, яка була розроблена Головним державним управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Вінницькій області спільно з Вінницьким національним аграрним університетом.

Ця Програма схвалена Вченою радою Вінницького національного аграрного університету та визнана Державним агентством рибного господарства України однією з найкращих серед 8 вже прийнятих в Україні.

Програма спрямована на підтримку та розвиток галузі рибництва, забезпечення раціональних норм споживання риби населенням області, стабілізації цінової ситуації на ринку рибної продукції.
Одним із завдань програми є створення на базі Вінницького національного аграрного університету навчального науково-виробничого рибного господарства для підготовки фахівців у галузі знань „Рибне господарство та аквакультура” та будівництво комплексу з відтворення найбільш цінних та зникаючих видів риб України.

Депутати постійної комісії схвалили проект рішення про Програму розвитку рибного господарства у Вінницькій області на 2012-2016 роки та запропонували внести її на розгляд чергової сесії обласної Ради.

На засіданні було заслухано інформацію начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області Криська В.Г. про Регіональну програму охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2013-2018 роки. Першочерговими напрямами якої, як було зазначено у виступі, є: підвищення рівня суспільної екологічної свідомості, поліпшення екологічної ситуації та підвищення рівня екологічної безпеки, припинення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття і формування екологічної мережі області. Депутати підтримали проект рішення про Регіональну програму охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2013-2018 роки.

У засіданні постійної комісії взяли участь Коваль А.Д., начальник Територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області; Коник О.М., начальник Головного управління Держкомзему у Вінницькій області; Репей В.І., заступник начальника Головного управління економіки облдержадміністрації; Дубовий Ю.В., начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області; Заїка М.П., начальник відділу тваринництва Головного управління агропромислового розвитку; Лесніковська К.А., провідний іхтіолог Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Вінницькій області.



Переглядів: 4558
Поширень: 0