15 лютого Н.Королевська відвідала державну комунальну установу «Ладижинський дитячий будинок-інтернат для розумово-відсталих дітей» (м.Ладижин), відділення «Вишенька» Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» (м.Вінниця) та поспілкувалася з афганцями під час урочистого мітингу.

Наталія Королевська відвідала підшефну ВінниччинуТакож відбулася зустріч міністра з працівниками соціальної сфери Вінницької області з метою обговорення питання «Про стан та перспективи розвитку соціальної політики в Україні». Наталія Королевська озвучила пріоритетні напрями державної політики у соціальній сфері:

  • ефективна соціальна допомога та адресний підхід;
  • забезпечення ефективної зайнятості населення та удосконалення пенсійної системи;
  • посилення захисту найуразливіших верств населення;
  • активна взаємодія з громадськістю та соціальне партнерство;
  • стратегічне планування розвитку соціальної сфери України на 2013-2023 роки.

Стосовно останнього напряму, то Міністр соціальної політики запросила фахівців Вінниччини долучитися до розробки даної концепції.

Крім того, Н.Королевська повідомила, що за результатами її візиту на Вінниччину директора Ладижинського будинку-інтернату, що довів заклад до незадовільного стану, буде звільнено. Керувати закладом буде новий антикризовий менеджер, перед яким стоятиме завдання за рік суттєво змінити ситуацію на краще.

Також Міністр наголосила, що потрібно загалом змінювати підходи до фінансування закладів для інвалідів, які отримують вдвічі менше, ніж інтернатні заклади для здорових дітей. «Ми повинні переглянути умови фінансування таких закладів, бо не може бути так, щоб здорових дітей фінансували вдвічі більше, ніж хворих. Це помилка на рівні формування бюджетів та підходів до таких закладів», – зазначила вона.



Переглядів: 6770
Поширень: 0