16 лютого у Вінниці в кабінеті голови ОДА Івана Мовчана зібрались 11 народних депутатів-вінничан, обраних як по мажоритарних округах, так і за партійними списками. Парламентарі разом з губернатором, а також головою обласної ради Сергієм Татусяком та мером Вінниці Володимиром Гройсманом обговорили проблеми краю, для розв’язання яких вкрай потрібна підтримка на парламентському та урядовому рівнях.

11 народних депутатів-вінничан зібралися у Мовчана: домовились лобіювати у парламенті вигідні для Вінниччини рішення

Це, зокрема, стосується децентралізації владних повноважень і ресурсів, збільшення асигнувань з державного бюджету на потреби Вінниччини, коригування медичної реформи, у проведенні якої області дістався пілотний статус.

зустріч народних депутатів у Вінниці

- Якщо Верховна Рада змогла ухвалити закон про медичну реформу і проведення цього пілотного проекту у Вінницькій області, то чому б не розробити законопроект про проведення реформи місцевого самоврядування, що відповідала б усім європейським канонам, і не зробити Вінниччину пілотною у цьому проекті, – запропонував міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

11 народних депутатів у Вінниці

Парламентарі погодились, що реформа відносин центру з регіонами назріла давно і домовились взяти за основу такого законопроекту концепцію реформи місцевого самоврядування, підготовлену Вінницькою обласної радою, яка пройшла низку експертиз, в тому числі – у європейських інституціях.

11 народних депутатів-вінничан зібрались разом у Вінниці

Також Петро Порошенко, Олександр Домбровський, Микола Джига, Віктор Жеребнюк, Володимир Продивус, Михайло Герасимчук, Григорій Заболотний, Оксана Калетник, Геннадій Ткачук та Григорій Калетнік домовились залишити осторонь усі політичні розбіжності та лобіювати у парламенті вигідні для Вінниччини рішення.

зустріч депутатів у Вінниці

Уже наступного тижня вони зібрались разом звертатись до Прем’єра Миколи Азарова з пропозиціями відкоригувати урядові плани щодо перерозподілу бюджетних ресурсів на нинішній рік за результатами першого кварталу і врахувати у пропонованих змінах до головного фінансового документа країни нагальні потреби Вінницької області.

До речі, як відзначили учасники зустрічі, подібне зібрання відбулось вперше за роки незалежності України. Та й депутатів-вінничан у парламенті 7-го скликання найбільше за всю історію новітнього українського парламентаризму.



Переглядів: 9455
Поширень: 0