За словами голови партії, робота над “Виборчим кодексом” завершується. Вже наступного пленарного тижня Єдиний Центр запропонує документ ВР. ”Я думаю, що до кінця тижня він буде готовий, і на наступному ми будемо його презентувати у парламенті. Це єдиний ґрунтовний законопроект, який регламентуватиме всі вибори в державі (президентські, парламентські, місцеві), а також механізм референдумів”, - зазначив Ігор Кріль.

Свій варіант Конституції Єдиний Центр планує запропонувати до розгляду 15-20 березня 2009р. Окрім того, даний проект основного закону України партія планує винести на розгляд референдуму восени 2009 року.

”В розроблених нами проектах Конституції і Виборчого кодексу є дві важливі речі - це введення виборчої системи за відкритими виборчими списками. По друге - це розподіл повноважень між центральними органами влади і місцевими. Ми пропонуємо розподілити бюджетні надходження рівномірно між всіма гілками влади, тоді кожен сільський голова буде знати, що він може виконувати свої повноваження й впливати на ситуацію в регіоні та країні у цілому”, - підкреслив Кріль.

Також, на референдумі громадяни України мають визначитися, яка форма правління їм сьогодні більше імпонує – президентська чи парламентська.
“Народ шляхом референдуму має сказати, хто їм потрібен: прем’єр-“канцлер” чи президент. І відповідно до вибору мають розподілятися повноваження. Позиція Єдиного Центру така: більше повноважень має мати той керівник, який обирається народом. А оскільки сьогодні народом обирається президент, відтак він у нинішній ситуації повинен мати більше владних повноважень», - підсумував лідер Єдиного Центру.


Переглядів: 3187
Поширень: 0