У 2014 році в кожному районному центрі Вінницької області повинні бути створені «Прозорі офіси», де будуть надаватися адміністративні та соціальні послуги для громадян. І практика створення подібних офісів повинна поширитися в усіх областях України, а не тільки в «пілотному» Вінницькому регіоні. Про це заявив Перший віце-прем\'єр-міністр України Сергій Арбузов під час робочої поїздки до м. Вінниця, де він разом з Міністром соціальної політики Наталією Королевською ознайомився з роботою одного з відділень Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс».

«Удосконалення надання адміністративних і соціальних послуг є одним з головних завдань, які поставив перед Урядом Президент України Віктор Янукович. У його програмі були закладені ті речі, які сьогодні вже працюють - ми бачимо це на прикладі Вінницького регіону. Це - зрозумілі та зручні послуги для громадян, які дозволяють не тільки отримати консультацію, а й оформити відповідні документи», - заявив Сергій Арбузов.

Він підкреслив, що за допомогою «Прозорого офісу» буде забезпечено нову якість роботи з громадянами. Адже їх діяльність побудована на основі Єдиної інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення. Таким чином, насамперед, зменшиться кількість паперів, які потрібно збирати і обробляти, а також значно підвищиться ефективність використання коштів.

«Головна мета - забезпечити адресність соціальної підтримки, зробити послуги якісними і доступними. Система соціального забезпечення не повинна бути перешкодою, яку людям потрібно долати. Тому створення мережі центрів надання адміністративних і соціальних послуг допоможе виконати це завдання. Вони працюватимуть за принципом єдиного вікна. Це зручно і добре зарекомендувало себе у світі», - підкреслив Перший віце-прем\'єр-міністр.

Він додав, що досвід роботи й практичні результати діяльності такого центру у Вінниці свідчать, що даний формат є ефективним і може розглядатися як модель для поширення на всю Україну. Адже це і є реалізація на практиці європейських стандартів соціальної підтримки населення. А саме: надання всіх видів соціальних послуг буде сконцентровано в одному місці; процес збору документів буде простим і прозорим, а при обслуговуванні будуть забезпечені комфортні умови; буде мінімізовано ризик зловживань з боку посадових осіб. Тому реалізація даної ініціативи отримає належну підтримку Уряду, запевнив Сергій Арбузов.

Нагадаємо, що 30 липня Перший віце-прем\'єр-міністр України Сергій Арбузов, Міністр соціальної політики Наталія Королевська та Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк знаходяться в м. Вінниця з робочою поїздкою. Вони ознайомилися з роботою одного з відділень Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» Вінницької міської ради. Також представники Уряду відвідають с. Бохоники Вінницького району, де ознайомляться з ходом збору зернових і результатами діяльності Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.



Переглядів: 3977
Поширень: 0