Проект рішення міської ради «Про затвердження Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020» затвердили члени виконавчого комітету на засіданні у четвер, 15 серпня. Як розповіла під час його презентації директор департаменту економіки та інвестицій Галина Якубович, розробка Стратегії тривала більше двох років, і за цей період була проведена велика робота.

Стратегія розвитку Вінниця 2020«Розпорядженням міського голови у 2011 році були створені десять фокус-груп, у яких працювали понад 200 чоловік, як фахівців та експертів, так і пересічних громадян. Вивчався досвід стратегічного планування європейських, канадських та українських міст, і кращі практики були застосовані при розробці стратегічного плану розвитку нашого міста. За результатами роботи фокус-груп були напрацьовані пропозиції, на підставі яких сформовано проект Стратегії «Вінниця-2020», - зазначила Галина Якубович.

У червні цього року проект Стратегії презентував на Стратегічній раді міський голова Володимир Гройсман, а у липні-початку серпня проходило публічне обговорення документу. Зокрема, відбулися п`ять круглих столів, проведені засідання фокус-груп, у місцевих засобах масової інформації вийшло 52 публікацій, передач і сюжетів на радіо та телеканалах. Крім того, на спеціально створену сторінку офіційного сайту міської ради надходили пропозиції від вінничан, небайдужих до розвитку міста, і більшість з них були цікаві та корисні. Усього таких пропозицій надійшло 139. Усі вони були ретельно проаналізовані і максимально враховані.

«Сотні людей працювали над цією Стратегією, обговорювали її, і те, що ми отримали стільки пропозицій, говорить про те, що громада включилась у процес. Це надзвичайно важливо і результативно,» - підкреслив міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

Обговорення проекту Стратегії «Вінниця-2020» завершується. Тепер його будуть розглядати депутати міської ради – спочатку на засіданнях постійних депутатських комісій, а згодом документ буде винесено на розгляд сесії міської ради.



Переглядів: 4233
Поширень: 0