Із рекомендаціями щодо строків укладання договорів сервітуту присутніх ознайомив директор департаменту комунальних ресурсів Ігор Шутак. Зокрема, зазначив він, для літніх майданчиків пропонується на період встановлення і здійснення благоустрою встановити двохмісячний термін договору сервітуту. «Після того, як літній майданчик буде встановлено і реконструйовано із виконанням у повному обсязі робіт з благоустрою, термін дії договору сервітуту пропонується встановити на чотири роки 11 місяців», - повідомив Ігор Шутак.

Серед основних правил висадки дерев, кущів та чагарників, з якими ознайомили підприємців, - розташування насаджень на відстані не менше двох із половиною метрів, висадка дерев певних порід (зокрема, лип уздовж магістральних вулиць та вулиць із інтенсивним рухом, а також декоративних плодових дерев у приватному секторі) та огорожа насаджень металевою решіткою. Ці та інші вимоги були затверджені на засіданні виконкому Вінницької міської ради на початку серпня

«Працюючи у сфері бізнесу і роблячи свій внесок у благоустрій, ви сприяєте розвитку Вінниці як комфортного і сучасного міста і створюєте його обличчя. Зі свого боку, ми хочемо навести лад у цих питаннях, аби всі працювали у нормальних та однакових умовах», - зазначив заступник міського голови Валерій Коровій.

Довідка:

Сервітут - обмежене право користування землею, яке забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею з певними обмеженнями, встановленими законом або договором. Право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом.



Переглядів: 3991
Поширень: 0