8 листопада відбулася 18-та сесія Вінницької обласної Ради 6 скликання, участь у якій взяли 107 депутатів із 132 наявних в Раді. Обранці розглянули 56 питань порядку денного, два з яких не були прийняті, а саме: щодо виділення коштів на ремонт кафедрального собору у м.Тульчині та надання у довгострокове тимчасове користування лісових ділянок. Голова облради дав доручення доопрацювати ці проекти рішень, врахувавши зауваження і пропозиції депутатів, та винести на розгляд наступної сесії.

сесія Вінницької обласної Ради 6 скликання

Ключовим питанням, яке ухвалили депутати під час засідання, було «Про Стратегію регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року».

– Ми затверджуємо Стратегію, в першу чергу, для інвестора, – прокоментував рішення голова обласної Ради Сергій Татусяк.

Він наголосив, що до цих пір подібного на Вінниччині не було, коли свій стратегічний план розвитку має не тільки регіон, а й кожен район, місто та село.

сесія Вінницької обласної Ради 6 скликання

– Ми пройшли довгий і важкий шлях. Але сьогоднішнє ухвалення Стратегії-2020 –важливий момент для області. Адже ми заклали в цей документ привабливість Вінниччини, щоби потенційний інвестор звернув увагу на Вінницьку область, – зауважив С.Татусяк.

Коментуючи подію журналістам, голова подякував за активну участь в розробці Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року громадським організаціям краю та міжнародним партнерам. Особливо, колегам із Сьвєнтокшиського, Великопольського, Мазовецького та Лодзинського воєводств Республіки Польща.

сесія Вінницької обласної Ради 6 скликання

С.Татусяк додав, що зміст Стратегії-2020 не є догмою, він буде переглядатися з року в рік. Наразі ж, після ухвалення документа, область донесе свою позицію Кабінету Міністрів України, з тим, аби узгодити з урядом пріоритетні напрями розвитку регіону.

– Затвердження Стратегії – це тільки початок роботи. Далі слідує важка робота з її реалізації, – резюмував голова обласної Ради.



Переглядів: 4220
Поширень: 0