Під час підсумкової прес-конференції керівник Вінниччини Іван Мовчан озвучив основні завдання, над якими обласна влада працюватиме у 2014 році.

Так, серед пріоритетів - розвиток інфраструктури сільських територій, як того вимагає сьогодні Президент України Віктор Янукович. У цьому напрямку в області вже закладена серйозна база для подальшої роботи, тож усі служби регіону працюватимуть над тим, аби виконати визначене доручення у повному обсязі.

Ще одним завданням на наступний рік визначено ремонт доріг та облаштування водогонів. «Сьогодні формується реєстр усіх доріг області, створюється «дорожня карта», і щоквартально ми будемо проводити моніторинг кожної ділянки дороги, де здійснюватиметься ремонт. У наступному році ми також розпочнемо масштабну роботу по формуванню мережі водогонів в населених пунктах Вінниччини», - зазначив Іван Мовчан.

Посилену увагу обласна влада приділятиме і питанню підтримки й розвитку фермерських господарств і сімейних ферм, причому перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. «Сьогодні фермерські господарства активно розвиваються, і якщо буде системна, послідовна і відкрита взаємодія влади і фермерів, то в найближчій перспективі ми зможемо додатково отримати ще тисячі робочих місць і серйозно регулювати продовольчий ринок області», - переконаний голова облдержадміністрації.

Серед завдань на наступний рік очільник регіону виокремив також формування сучасної спортивної інфраструктури та заохочення до здорового способу життя. Крім того, пріоритетом залишається створення перинатального центру та завершення комплектації і введення в дію хірургічного корпусу обласної лікарні ім. Пирогова.

«Утримати зайняті позиції, не знижувати ритму та системно нарощувати показники – основне наше завдання на рік наступний, - підкреслив керівник Вінниччини Іван Мовчан. – І маю сподівання, що спільними зусиллями нам вдасться реалізувати усе задумане».



Переглядів: 3513
Поширень: 0