Від самого початку мирних протестів жоден вінницький міліціонер не був командирований на Київ. Усі вони тут, і виконують свої функції по захисту безпеки городян і охороні громадського порядку.

«Всі підпорядковані мені підрозділи знаходяться в місті Вінниці, - зазначив начальник Вінницького міського управління міліції Юрій Куций. - Серед міських працівників міліції командированих в Київ не було і на даний час немає. Протягом усього цього складного періоду міліція несла службу по забезпеченню охорони громадського порядку у місті. І надалі ми будемо стояти на захисті інтересів територіальної громади Вінниці і будемо в своїх діях керуватися винятково Конституцією та законами України».

Те, що вінницька міліція жодного разу не застосовувала сили проти мітингувальників, підтвердив депутат міської ради Руслан Анфілов. «У всіх сутичках, у яких брала участь дуже часто і радикально налаштована молодь, міські міліціонери вели себе гідно, - сказав він. - Вони не проявляють жодної агресії, та дотримуються принципу, що у Вінниці має бути спокійно та не має бути кровопролиття».
У місті залишаються і всі вінницькі ДАЇвці, які з учорашнього дня разом з представниками громадського формування «Цілодобова варта», Автомайдану, «Самооборони Майдану» та «Правого сектору» патрулюють всі в’їзди до міста на створених блок-постах.

Тим часом вінничани продовжують записуватись добровольцями до громадського формування «Цілодобова варта» - лише за добу сюди записалось більше сотні городян. Крім того, є багато звернень про готовність надавати допомогу та підтримку добровольців в різній формі. А на 15-60 йде багато дзвінків з подяками від людей щодо підтримки ініціативи створення такого формування для забезпечення безпеки і порядку у місті.

Нагадаємо, сьогодні відбулась позачергова сесія міської ради. Депутати, обрані від міської організації Партії Регіонів, оголосили про саморозпуск фракції у міськраді та вихід з цієї партії. Також депутатський корпус підтримав пропозицію міського голови Володимира Гройсмана про перейменування площі Радянської на площу Героїв Майдану, як символу демократії, свободи, патріотичного духу і в ім’я справжніх героїв.

Робота сесії почалася з хвилини мовчання в пам\'ять про загиблих на Майдані.



Переглядів: 3974
Поширень: 0