Дорогі друзі, колеги, земляки!

Звертаюсь до кожного з Вас, бо сподіваюсь на Ваше розуміння.

Боляче за Україну, боляче за кожного Українця, який загинув заради майбутнього нашої держави.

Я ніколи не тримався за посади. Не робитиму цього й тепер. Я готовий скласти з себе повноваження голови обласної Ради. Прошу тільки, аби зроблене і заплановане облрадою не стало переліком відхилених можливостей. Потрібно завершити справу, яку розпочинали у 2010 році всім нашим складом.

Ми мусимо зробити правильний вибір! Нам жити разом. Потрібно говорити і чути один одного. Це іспит для нас. Як і сам іспит владою.

Сьогодні Україна має унікальний шанс швидко і ефективно втілити у життя дві стратегічні мети – європейську інтеграцію та реформу місцевого самоврядування. Якщо про євроінтеграцію говорять багато, то про самоврядування забувають. Є загроза, що від зміни облич система влади не зміниться і все залишиться як було. Якщо кожен з Вас дійсно хоче почути людей на Майдані, ми зобов’язані працювати злагоджено.

Я готовий скликати легітимну сесію, на якій розглянемо не лише кадрові питання, але й приймемо відповідне звернення до Верховної Ради України, в якому рішуче вимагатимемо від народних обранців наповнити реальним змістом місцеве самоврядування в Україні. А саме здійснити:

- децентралізацію влади;

- адміністративну реформу;

- створення виконавчих комітетів обласних та районних рад;

- передачу максимальних повноважень місцевим громадам;

- залишення на місцях не менше 60% податків.

Також вважаю, що Вінницька обласна Рада має ініціювати проведення дострокових місцевих виборів одночасно з виборами Президента 25 травня 2014 року. Але ці вибори мають відбутись за відкритими партійними списками. Люди повинні обрати нові ради з новими обличчями та новими повноваженнями.

Голова
Вінницької обласної Ради                                       Сергій ТАТУСЯК



Переглядів: 3665
Поширень: 0