Приводом до заяви стали провокаційні дії невідомих осіб, які в ніч на 12 березня поцілили коктейлями Молотова у приміщення обласної прокуратури та двох дільничих пунктів міліції міста.

Сергій Моргунов, Анатолій Олійник та Сергій Свитко

«Події, що відбулися у Вінниці цієї та минулими ночами, свідчать про наявність окремих груп людей, які працюють на дестабілізацію ситуації в області та місті. Подібні випадки неприйнятні у нормальному суспільстві, і повторення таких дій негативно позначиться на іміджі нашого регіону, призведе до дестабілізації ситуації на території Вінниччини, - підкреслив голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник. - Тому я закликаю ті сили, які здійснюють подібні вчинки, взяти на себе відповідальність за власні дії, а тих, хто не має до цього стосунку, заявити про свою непричетність».

Керівник Вінниччини зазначив, що протягом останніх 10 днів обласна влада працює над згуртуванням усіх патріотично налаштованих громадських організацій та об’єднань. На сьогодні вже вирішено значну частину організаційних питань щодо функціонування загонів самооборони, які спільно з органами внутрішніх справ здійснюють патрулювання у місті Вінниці та в окремих районах області. Ця робота, запевнив очільник регіону, буде продовжуватися і надалі.

«Я вимагаю від управління внутрішніх справ області та міста, від працівників обласної прокуратури та її структурних підрозділів, управління Служби Безпеки України вживати всіх законних заходів для припинення випадків протиправних дій, які здійснюються окремими громадянами на території міста та області, і зроблю все від мене залежне, щоб закон був один для всіх. З цієї хвилини здійснюватиму особистий контроль за всіма резонансними випадками, що матимуть місце на території області», - запевнив Анатолій Олійник.

Голова обласної Ради Сергій Свитко, у свою чергу, зазначив: на Вінниччині діє легітимна влада, і в регіоні, як і в державі, діють закони та Конституція України. «Всі громадяни зобов’язані дотримуватися чинного законодавства. А особи, які його порушують, повинні бути притягнені до відповідальності, - наголосив Сергій Свитко. - І всі органи, які покликані захищати права і свободи людини і громадянина, мають виконувати обов’язки і завдання, покладені на них чинним законодавством».

Позицію обласної влади підтримав і секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов: «Перед законом усі рівні, і винні у протиправних діях мають нести відповідальність. Це стосується і політичних сил, і громадян, які мають спокусу у ці непрості часи дестабілізувати ситуацію». Сергій Моргунов також зауважив, що сьогодні досить важливо пам’ятати: ситуація, яка склалася навколо Криму та відносин з Російською Федерацією, потребує від кожного толерантності і виваженості. Адже будь-які протиправні дії, в тому числі і на території області, можуть бути розцінені світовою громадськістю як дестабілізуючі фактори. «Ми всі повинні об’єднатися заради того, щоб Україна була дійсно незалежною», - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 4378
Поширень: 0