Про це заявив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час інтерв’ю у студії телеканалу «Рада».

О.Турчинов повідомив, що найближчим часом планується реалізувати рішення щодо продажу усіх державних резиденцій. «Вони не потрібні країні, хто б не був на посаді Президента. Це ненормально, коли у багатьох сімей не вистачає грошей на продукти, хтось живе у ста кімнатах з позолотою», - наголосив він.

Керівник Парламенту висловив думку, що за рахунок продажу цих резиденцій можна суттєво поповнити державний бюджет.

О.Турчинов нагадав, що Парламент ухвалив рішення щодо ліквідації усіх депутатських привілеїв, зазначивши, що аналогічне рішення необхідно прийняти і по відношенню до суддів і чиновників у цілому. «Всі мають бути рівні перед законом і діяти у рамках закону, - сказав він. - Ніхто не має жити за рахунок державного бюджету, посилаючись на свій статус».

Також Кабінет міністрів України постановив позбавити чиновників привілеї користуватися службовими автомобілями. На кожне міністерство буде виділена всього одна машина для переміщення співробітників. Решта автомобілі будуть продані з прилюдних торгів під контролем громадськості. Всього на торгах буде продано більше 1500 автомобілів по всій Україні. Забезпечення центральних органів влади втратить 1132 автомобілів, а в місцевих держадміністраціях продадуть 373 авто.



Переглядів: 3968
Поширень: 0