Вищі посадовці держави оприлюднили свої декларації про доходи за минулий рік. Зокрема, дохід Віце-прем’єр-міністра та голови Мінрегіону Володимира Гройсмана у минулому році склав півтора мільйони гривень, з яких майже половина – дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна (торік Гройсман продав «Toyota Land Cruiser», на якому їздив з 2011 року).

Інші доходи урядовця, порівняно з 2012 роком, суттєвих змін не зазнали – це 653 тис. грн. доходів від надання майна в оренду, 147,8 тис. грн. заробітної плати, 11,4 тис. грн. зазначені в графі «дивіденди, проценти» та 1,5 тис. грн. у графі «дарунки, призи, виграші».

Матеріальної допомоги Володимир Гройсман не брав. Доходів за кордоном, цінних паперів він та його сім’я, як і раніше, не мають. На банківських рахунках Віце-прем’єр-міністра зберігається 519 тис. грн. Дохід членів родини Гройсмана – це в основному підприємницька діяльність. Торік дохід членів сім’ї склав дещо менше від 2012 року (842,8 тис. грн., а було 878,3 тис. грн.). На банківських рахунках членів родини зберігається близько 33 тис. грн.

У розділі «Нерухоме майно» жодних змін не відбулося: у власності Володимира Гройсмана перебувають все ті ж 91,5 сотки землі, два житлових будинки та інше нерухоме майно загальною площею 2156 квадратних метрів, з якими він прийшов на посаду міського голови Вінниці в 2006 році.

У відомостях про транспортні засоби зазначено, що, як і раніше, члени його родини володіють позашляховиком «Volkswagen Touareg». А от сам Володимир Гройсман в минулому році придбав Range Rover за 1,5 млн. грн., продавши Toyota Land Cruiser за 720 тис. грн.

У відомостях про фінансові зобов’язання та витрати декларанта та членів його родини найбільша сума – це 271,3 тис. грн. в графі «погашення основної суми позики (кредиту)».

Довідка:
До 2006 року Володимир Гройсман займався підприємницькою діяльністю, оренда активів якої і приносить йому основний дохід. У 2006 році вперше був обраний на посаду Вінницького міського голови. В 2010 році переобраний мером на другий термін, отримавши рекордну серед інших очільників міст підтримку – за нього проголосували майже 78% вінничан. З лютого 2014-го – Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.



Переглядів: 3932
Поширень: 0