Cтворення регіонального лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології та будівництво нового модульного корпусу Центру стало основною темою для обговорення на засіданні координаційної ради з питань упровадження на території області проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я – на службі у людей».

Головним завданням такого закладу, зазначають розробники, буде впровадження сучасних методів діагностики і лікування, які дадуть можливість не лише скоротити терміни лікування, а й уникнути інвалідності і зберегти працездатність населення. Створити таку установу автори проекту пропонують на базі спеціалізованих відділень міської клінічної лікарні № 1 міста Вінниці.

Можливості і деталі будівництва Центру обговорили разом із губернатором області Анатолієм Олійником голова обласної ради Сергій Свитко, заступник міського голови Андрій Рева, фахівці галузі охорони здоров’я та члени Громадської ради при обласній Раді. Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник переконаний, що Вінниччина готова до впровадження вказаного проекту. Результатом засідання стала підтримка координаційною радою ініціативи з упровадження на Вінниччині проекту Світового банку.

Для довідки:
Обсяг фінансування проекту Світового банку становить 32 млн. 350 тисяч доларів США. Згідно з його умовами, 90% фінансування здійснюватиме Світовий банк, решту 10 % - обласний бюджет. Передбачається, що впроваджуватиметься зазначений проект протягом 5 років.



Переглядів: 5036
Поширень: 0