Конституцією України зазначено, що територія України, в межах існуючого кордону, є цілісною й недоторканною. Проте, на сьогодні існує загроза порушення суверенітету нашої держави - її територіальної цілісності, самостійності та незалежності.

Джерелом гострих конфліктів у суспільстві є й протизаконні заклики, які негативно впливають на настрої громадян та провокують населення на прийняття необдуманих протиправних рішень.

Вінниччина багатонаціональний край. Тут люди вільно спілкуються кількома мовами, з повагою, толерантно ставляться до оточуючих. Переконаний, що так буде і надалі. Але в деяких регіонах нашої держави є особи, які намагаються розпалити сепаратистські настрої. У жодному разі не слід піддаватися на подібні провокації. Нам усім потрібно докласти максимум зусиль для збереження спокою та стабільності в Україні. Завданням усіх нас - небайдужих до долі країни людей - є не розбурхування пристрастей. Тому прошу всіх вінничан, гостей регіону, представників громадськості, журналістів проявити активну громадянську позицію та невідкладно повідомляти в правоохоронні органи про факти можливої причетності будь-яких осіб до сепаратистських чи інших проявів для вжиття негайних заходів реагування.

Адже, перед нами стоїть першочергове завдання не допустити розростання терористичної загрози по всій території України.

Кримінальним кодексом України за посягання та територіальну цілісність України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Ті ж самі дії, вчинені групою осіб або повторно, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, а якщо вони призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків - від 10 до 15 років.

Я, як прокурор Вінницької області, звертаюсь до вінничан - дотримуйтесь вимог законодавства України, не піддавайтесь різного роду провокаційним закликам, будьте патріотичними та згуртованими. Не беріть участі в акціях провокаторів, утримуйтесь від необдуманих дій, що можуть перешкоджати органам влади та правопорядку, завданням яких є стабілізація ситуації в Україні.

В\'ячеслав Соколовий
прокурор Вінницької області



Переглядів: 4458
Поширень: 0