Альтернативної організації резервістів у Вінницькі області не проводять, а усі бажаючі патріоти можуть вступати до офіційно створених формувань територіальної оборони та спецбатальйону «Вінниця». Так відреагували керівники міста і області на анонімні оголошення, що з’явилися цієї ночі у Вінниці.

Хтось російською закликає вінничан хапати зброю. Влада каже, що провокація

- Окремі провокатори у оголошеннях, написаних російською мовою, закликають вінничан «требовать оружие» для, начебто, захисту України. Це все нісенітниці, тому звертаюсь до патріотично налаштованих жителів вступати тільки до батальйонів територіальної оборони та спецбатальйону «Вінниця», що діє під патронатом УМВС, і не звертати увагу на такі оголошення, - каже голова облдержадміністрації Анатолій Олійник.

Зі слів губернатора, найближчим часом у регіоні проведуть навчання за участю силовиків та громадських формувань. Зокрема, навчання пройдуть в обласному центрі, а також у прикордонних районах Вінниччини. Таким чином за рахунок у тому числі й добровольців хочуть посилити кордони України.

Хтось російською закликає вінничан хапати зброю. Влада проти

В.о. міського голови Сергій Моргунов щодо спокою у Вінниці  запевняє, що у місті ситуація контрольована.

- Ми в стані протидіяти провокаторам і антиукраїнських чи сепаратистських дій у місті не буде, - каже Сергій Моргунов.

Також в.о. мера звернувся до вінничан з проханням бути пильними і про підозрілі дії повідомляти міліцію на «102», «Цілодобову варту» за номером 15-60 та у Службу безпеки України (53-13-09).



Переглядів: 6319
Поширень: 0