Під іще одним головним лікарем похитнулося крісло після зустрічі із головою обласної ради Сергієм Свитко. Обласні чиновники звинувачують керівника Вінницького госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни Валерія Бабійчука у порушенні трудової дисципліни.

Днями на засіданні комісії облради з питань охорони здоров’я, курортів та здорового способу життя підняли питання про стягнення з Валерія Бабійчука. У облраді пояснюють рішення публікаціями у ЗМІ про те, що «головний лікар госпіталю інвалідів війни у робочий час був відсутній, і як з’ясувалося, перебував за кордоном в зв’язку із невідкладними сімейними обставинами», повідомляє прес-служба обласної ради. При цьому, додають чиновники, Валерій Бабійчук не оформив документи про відпустку за власний рахунок, що є порушенням трудової дисципліни.

Під час роботи комісії, де узяли участь Сергій Свитко та директор Департаменту охорони здоров\'я та курортів ОДА Тетяна Бабій, дійшли висновку про те, що Валерію Бабійчуку необхідно оголосити догану за порушення трудової дисципліни, за що одноголосно проголосували депутати.

4 липня цього року голова обласної Ради Сергій Свитко підписав відповідне розпорядження № 190 «Про стягнення Бабійчуку В.В. – начальнику Вінницького обласного клінічного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни».

Навесні цього року претензії голови обласної ради до керівників медичних закладів скінчились звільненням понад тридцятьох головних лікарів. Призначення нових голів медзакладів області сприйняли не всі колективи, що призвело, зокрема, до протесту лікарів Вінницького шкірвендиспанесеру. Крім того, корупційний скандал за участю представника так званого «Антикорупційного комітету при облраді» Вадима Кудіярова і головлікаря дитячої обласної лікарні Тетяни Антонець виник, у тому числі, внаслідок звільнення останньої з посади.



Переглядів: 3899
Поширень: 0