Кабінет міністрів України позбавив пільг колишніх чиновників і членів їхніх сімей, повідомив міністр Кабміну Остап Семерак.

«Ми скасували рішення уряду про пільги для колишніх чиновників. Позиція уряду полягає в тому, що громадяни України не повинні утримувати колишніх, нинішніх і майбутніх чиновників», – сказав він.

Зокрема, йдеться про медичне, санаторно-курортне лікування колишніх чиновників і їхніх сімей, проживання в об’єктах Державного управління справами, транспортне забезпечення, грошове утримання.

При цьому Семерак додав, що уряд звернеться до Верховної Ради із пропозицією скасувати всі пільги, передбачені для колишніх чиновників.

За словами міністра, уряд на засіданні 9 липня також ухвалив постанову про позбавлення одноразових і систематичних виплат чиновникам за вислугу років і чесну працю. «Фактично ми позбавили цілу армію бюрократів надбавок, за рахунок яких їх пенсії сягали значно більших розмірів, ніж загалом в українців. Тепер ніяких таких надбавок не буде», – сказав він.

Семерак повідомив, що цю постанову уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підпише протягом дня, 9 липня, і вона одразу ж вступить у силу.



Переглядів: 3983
Поширень: 0