«Ми закликаємо все світове співтовариство об’єднати зусилля для створення безпечних умов на території падіння збитого терористами пасажирського літака та можливості безпосередньо на місці працювати експертам різних країн для всебічного і об’єктивного розслідування теракту». З таким закликом до послів країн, чиї громадяни загинули внаслідок цього терористичного акту, звернувся Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який очолює урядову комісію з розслідування обставин катастрофи в Донецькій області літака Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".

На зустрічі, яка відбулася в Кабінеті Міністрів України, він поінформував послів про те, що до сьогоднішнього дня бойовики не пускають на місце знаходження збитого літака ні урядову комісію, ні експертів, ні слідчі групи.

«Нас навмисно не допускають і блокують будь-які наші дії для того, щоб приховати і знищити докази злочину терористів. Є інформація, що вчора короткий час на місці працювали представники ОБСЄ та фахівці національного бюро розслідувань, однак попереджувальними пострілами в повітря терористи змусили їх покинути територію», - сказав Володимир Гройсман. Він також додав, що на місці працюють рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які виконують пошукові операції під дулами автоматів бойовиків.

Віце-прем’єр також повідомив, що вчора з місця падіння збитого літака терористи вивезли за різними даними від 34 до 37 тіл загиблих людей у Донецьк, де проводиться їх експертиза під повним контролем бойовиків.

Володимир Гройсман запевнив послів, що Україна робитиме все можливе для забезпечення прозорості розслідування цього терористичного акту разом із представниками міжнародного співтовариства.



Переглядів: 2814
Поширень: 0