Шановні мешканці Вінниччини! Шановні земляки!

Нам доводиться жити в час великих випробувань і великих потрясінь. Неочікуване горе прийшло в нашу державу, до багатьох українських сімей прийшла біда.! І ми, як громадяни України, як патріоти держави маємо боронити її від агресорів, які ведуть підступну, нахабну, нелюдську війну з українським народом.

Сьогодні, коли розпочалась вже третя хвиля часткової мобілізації, українські чоловіки знову стають пліч-о-пліч на захист рідної землі, усвідомлюючи, що навіть за потужної міжнародної підтримки саме їм належить боронити свою державу.

Тим, хто сьогодні перебуває на передовій, надзвичайно важливо відчувати нашу з вами турботу та допомогу, знати, що позаду – міцний тил. І користуючись нагодою, я хотів би висловити подяку всім мешканцям Вінниччини, благодійникам, меценатам, приватним підприємцям за їх громадянську активність, відповідальність та притаманне нашим людям безкорисливе та щире милосердя.

На превеликий жаль, серед наших громадян є багато загиблих та поранених, і це не може залишати байдужим. Буквально вчора в справжньому пеклі АТО від обстрілів «Градів» з російської сторони та обстрілів терористів з територій, які утримують сепаратисти, загинули 4 наші хлопці з Могилів-Подільського прикордонного загону, є поранені.

Кожен крок і переміщення наших військових під особистим контролем Президента і Верховного Головнокомандуючого, і зараз у нас всіх єдина мета – очистити нашу землю від терористів і агресорів. І ми це зробимо.

Але в той же час, я прошу і вимагаю від всіх гілок влади в області, зробити все для того, щоб усі служби, управління адміністрації, соціальні заклади працювали в штатному режимі, і жоден мешканець Вінниччини не відчув дискомфорту та незручностей. Ми, як влада, будемо забезпечувати повноцінну життєдіяльність області.

Також прошу родичів, батьків, дружин наших захисників триматись і не впадати у відчай, ми всі молимось за здоров’я та життя наших хлопців і робимо від себе все можливе, щоб забезпечити всім необхідним наших героїв. І засобами захисту, харчуванням, одягом та всім іншим. Ми не маємо право залишити без уваги і турботи жодну сім’ю, жодного бійця.

Сьогодні я підписав доручення для всіх голів РДА, районних рад, на протязі тижня зустрітись з усіма родичами наших бійців у всіх населених пунктах, та терміново налагодити чітку координацію, зв\'язок та оперативне реагування на всі проблеми та виклики нашого часу. Підключаємо до роботи депутатів обласної та районних, сільських рад.

Незважаючи ні на що, зараз у ході АТО настав переломний момент – українські сили практично взяли в оточення терористичні угруповання. За останні півтора місяці територія підконтрольна бойовикам, зменшилась більш ніж у 2,5 рази. Наші військові локалізують і знищують залишки бандформувань у звільнених містах.

І саме в цей переломний момент нам потрібно дати можливість перепочинку та морально-психологічного відновлення для наших бійців, які вже тривалий час знаходяться на передовій. За рахунок прибуття нових мобілізованих сил відбудеться ротація, а бійцям відповідно до графіку та конкретної життєвої ситуації буде надано відпустки.

Ніхто з нас жодного разу не чув скарг чи нарікань від наших героїв-захисників, бо вони краще за всіх розуміють: якщо сьогодні не зупинять терористів та агресорів на Сході, то завтра проросійські бойовики та кремлівські найманці прийдуть до наших домівок.

Ми з вами повинні пам’ятати: українські військові на Донбасі воюють не лише за Донеччину і Луганщину, а за всю Україну! Тримаємось, об’єднуємось, забуваємо всі чвари, непорозуміння, політичні уподобання і допомагаймо одне одному. Тільки так ми переможемо і станемо потужною та вільної європейською країною!



Переглядів: 4097
Поширень: 0