Детальну інформацію щодо адаптації кожної внутрішньо переміщеної сім’ї (умови проживання, забезпеченість освітніми, медичними, послугами соціального захисту) протягом тижня повинні підготувати обласні державні адміністрації спільно з регіональними штабами, які опікуються питаннями переселенців. Таку роботу проведуть для вивчення і забезпечення потреб кожної сім’ї. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

На черговому засіданні Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території, Володимир Гройсман доручив керівництву обласних державних адміністрацій взяти під особисту відповідальність питання належної адаптації кожної сім’ї. Окрім іншого, особливу увагу Віце-прем’єр-міністр зосередив на питаннях підготовки тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб до опалювального періоду та реєстрації таких осіб.

«Та система реєстрації, яка діє, не дає можливості людям пройти таку процедуру швидко. Варто негайно зняти бюрократичні перепони і забезпечити максимально швидкий процес реєстрації внутрішньо переміщених осіб. Також місцеві адміністрації повинні вже визначити, хто з цих людей мешкає в житлі без можливості опалювати його взимку та забезпечити їх переміщення у помешкання, обладнані опалювальними приладами», - сказав Володимир Гройсман.

Він також доручив облдержадміністраціям вивчити і доповісти через тиждень питання можливості оренди недорого, але пристосовано для проживання взимку житла в населених пунктах регіонів.

Керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький відзначив, що на сьогодні налагоджено сталу роботу Штабу з волонтерськими організаціями - створено волонтерський координаційний центр для реалізації взаємодії з громадськими та волонтерськими організаціями щодо надання в першу чергу допомоги внутрішньо переміщеним особам. Він звернувся до керівництва регіонів з пропозицією такі ж центри створити в областях.

Нагадаємо, для громадян, які вимушено покидають свої домівки з району проведення АТО та тимчасово окупованої території, створено та функціонує веб-портал http://vpo.gov.ua/, де зібрана уся актуальна інформація по регіонам щодо наявності вільного житла, вакансій, а також наявності дошкільних і освітніх закладів неподалік вільного житла та інша важлива інформація



Переглядів: 3076
Поширень: 0