Введення воєнного стану в Україні вигідне лише державі-агресору, а не Україні, тому є нераціональним та недоцільним, заявив Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко під час зустрічі з мітингувальниками під будівлею АПУ.

«Всі мають розуміти, що держава, в якій вводиться військовий стан, не може отримувати військово-технічну допомогу з будь-якої іншої країни», - сказав він.

Зважаючи на ситуацію на Сході України, Геннадій Зубко закликав учасників акції припинити протести. «Сьогодні є пряма військова агресія. Тому я хочу попросити всіх, хто чинить істерику в країні, заспокоїтись, а тих, хто хоче взяти зброю - рухатись на фронт», - сказав він.

Він також повідомив, що надалі інформацію щодо пересування військових сил України буде засекречено, оскільки її оприлюднення шкодить військовослужбовцям, задіяним в АТО, та проведенню бойових операцій.

«Вчора після повідомлення про те, що війська вийшли у сторону Старобешеве, вони були обстріляні «Градом». Позиція керівника Генерального Штабу полягає в тому, що подібна інформація буде закрита», - підкреслив Геннадій Зубко.

Перший заступник Глави АПУ та заступник Секретаря РНБО Михайло Коваль прийняли вимоги учасників мітингу та пообіцяли передати їх членам РНБО, засідання якого відбудеться сьогодні. «Ми передамо звернення на розгляд РНБО», - сказав Геннадій Зубко.



Переглядів: 3938
Поширень: 0